Praktisk Proptech podcast

I episode #101 av Praktisk Proptech, hostet av Martin McGloin og Tommy Hagenes, ble vi vi invitert til å prate om Propelys oppstart, vekstambisjoner og de nyeste trendene innen forvaltningsbransjen.
Published on
May 20, 2024

I episode #101 av Praktisk Proptech, hostet av Martin McGloin og Tommy Hagenes, ble vi vi invitert til å prate om Propelys oppstart, vekstambisjoner og de nyeste trendene innen forvaltningsbransjen. Les mer om podcasten og hør den her:

🎙️ Nettside

🎙️ Spotify

🎙️ Apple Podcast

Fra idé til innovasjon

Propely, tidligere kalt Eiendomsappen, ble grunnlagt av Kristoffer, Steinar og Ole. De tre selvlærte utviklerne har erfaring fra spill- og apputvikling med fokus på brukeropplevelse. Det som startet som et lite hobbyprosjekt, har nå utviklet seg til et ambisiøst selskap med en visjon om å forandre eiendomsforvaltningsbransjen. Som et initiativ fra eiendomsbransjen ble det raskt klart at det var et udekket behov for effektiv kommunikasjon på tvers av kanaler og personer - og dette ble starten på Propely.

Praktisk Proptech podcastinnspilling

Transformerte fra programmering til callingsenter

Etter å ha utviklet et produkt som begynte å selge, innså de tre gründerne at de måtte ta steget ut av "utviklerkjelleren" og begynne å selge aktivt. De ringte kunder og booket møter, og dette skiftet i fokus endret deres tankesett fra å være teknologidrevet til å bli kundedrevet.

Steinar beskriver overgangen: “Da lukket vi PCen, tok på headsettet, og transformerte fra programmering til å bli et calling-senter". Dette var en stor endring, men nødvendig for å skalere selskapet.

De tre gründerne brenner for å finne løsninger som de kan ta med seg til kundene, og derfor har de viet mye tid til å samarbeide med kunder og iterere løsninger basert på deres behov og tilbakemeldinger.

Kundeprat med en superbruker

I podcasten får man også høre når Martin McGloin møtte Simen, driftssjefen i Tøyenhagen borettslag i Oslo, som er Propelys mest aktive bruker. Simen valgte Propely på grunn av det brukervennlige grensesnittet og den gode forståelsen av hverdagsbruk. Han beskriver systemet som lett å bruke, selv for de som ikke er teknologikyndige. Dette gjør arbeidsoppgaver mer intuitive og morsomme å gjennomføre, spesielt når det gjelder å håndtere avvik og oppgaver når man på farten.

Veien videre for Propely

Etter fem år, hvorav tre år i full kommersiell drift, har Propely fått et godt fotfeste i det norske markedet med over 180 kunder. Målet er å bli markedsleder i sitt segment innen neste år.

Vi er allerede integrert med flere partnere, og fungerer som et samlingspunkt hvor ulike løsninger kan kommunisere og dele data på én plattform. I dag har vi nærmere 20 integrasjoner, inkludert økonomi- og administrasjonssystemer, leietakerløsninger og sensorikkleverandører. Dette gjør det mulig for brukerne å samle all relevant informasjon på ett sted, noe som forenkler hverdagen og øker effektiviteten.

Propely AI

Vi lanserte nylig Propely AI, et verktøy som bruker generativ AI for å håndtere informasjonsuthenting fra servicerapporter og servieoppgaver. Kundens behov har drevet utviklingen av Propely AI, som nå kan automatisk sortere og plassere dokumenter, identifisere relevante data og rapportere avvik. AI-teknologien hjelper med å redusere manuelle prosesser og øker nøyaktigheten i dokumenthåndteringen.

Les mer om Propely AI her.

Fokus fremover

Fremover vil vi fortsette vår vekstreise, med fokus på å forbedre produktstabilitet og tilby skreddersydde løsninger for kundene. Gjennom samarbeid, innovasjon og en kundeorientert tilnærming, er vi på vei til å forme fremtiden for eiendomsforvaltning. Vårt mål er å bli huben for eiendomsteknologi, hvor løsninger kan integreres og gi brukerne en enkel og effektiv hverdag.