Med ROM for gründerliv

Gründerbedriften Propely er klar for neste steg.
Published on
October 23, 2020
– Her er alt man kan drømme om til et kontor. Det er et behagelig sted å jobbe, sier gründer Kristoffer Moe Lundquist.

P1200261.jpg

Gründerbedriften Eiendomsappen (nå kalt Propely) er klar for neste steg.

– Vi vokser og behøver mer plass, sier Moe Lundquist.

Den unge gründerbedriften har akkurat flyttet inn i de nyeste lokalene til ROM Kontorfelleskap i Wergelandsveien 3. Oppstarten har gått over all forventning og interessen fra investorene har ikke latt vente på seg. Og med vekst melder også et akutt behov for flere kontorplasser seg.

ROM Kontorfelleskap er som skapt for gründerselskaper og småbedrifter som har behov fleksibel skalering av sine kontorbehov. Dette passer de unge gründerne perfekt i den fasen de er i nå.

– ROM var tilbudet vi fant med best kvalitet og til en pris som gjør at vi alt i alt er superfornøyde! Det virker som mange ulike selskapstyper er samlet her. Noen driver innen eiendom til og med. Rommet vårt er regulert til fem og er det minste. Blir vi flere, kan vi bytte til et større kontor. Møterom og treningsrom er inkludert i leien, og det er mulighet for lunsjavtale i husets kantine, forteller Kristoffer Moe Lundquist.

De har også tilgang til garderobe og sykkelparkering.

Drømmekontor

– Etter oppstarten ser vi dette stedet som det seriøse neste steget, sier han.

Medgründer Ole Lassesen Ekern skryter også av kontorlokalene.

– Vi har ikke vært her lenge, men er generelt veldig førnøyde. Her har vi alle fasiliteter og normal oppsigelsestid på tre måneder, sier han. For små selskaper i oppstartsfasen er det nemlig svært vanskelig å planlegge behovet for kontorplass i nærstående fremtiden. Derfor er det umulig å inngå lange avtaler som store deler av utleiemarkedet krever. På ROM Kontorfelleskap kan selskapene enkelt flytte mellom mindre eller større lokaler ettersom behovet endrer seg.
P1200197.jpg

Unge talenter

Gründerne er bare 20 år gamle, men på kort tid har de klart å få på plass investorer og solide kunder. Guttene ble ansatt gjennom sommeren for to år siden da de utviklet en prototype av tjenesten.

– Da resultatet ble som ønsket, stiftet vi Eiendomsappen AS. Vi jobbet på systemet samtidig som vi fullførte videregående skole, forteller Kristoffer Moe Lundquist.

Sammen med barndomskompisene Steinar Halvari Seim og Ole Lassesen Ekern har han programmert, laget småspill og apper helt siden barneskolen. Denne interessen har båret frukter.

– Vi har alltid vært superinteresserte i teknologi. På ungdomsskolen startet vi «EasyCoach», kommunikasjonsplattform for idrettslag. I dag har den over 33 000 brukere i mer enn 50 land. Basert på dette ble vi kontaktet av eiendomsselskapene som lurte på om vi kunne utvikle et tilsvarende intuitivt system for eiendomsbransjen, forteller Moe Lundquist.

Eiendomsappen skal skape mer fornøyde leietakere, samt forenkle og effektivisere driften for eiendomsforvaltere.

Selv er de veldig fornøyde leietakere i ROM Kontorfellesskap, hvor de har oppholdt seg den siste måneden. Det er et perfekt landingssted etter å ha jobbet med selskapet på fulltid i ett år.

Steget videre er kommersialisering

– Nå satser vi for fullt på Eiendomsappen! Det neste nå er å finne gode strategiske samarbeidspartnere. Ikke minst er ambisjonen å ta appen til resten av Norge og ut av landegrensene, sier Moe Lundquist.
– Vi har hentet inn nye investorer. På nyåret ble det mye oppmerksomhet rundt oss, unge gründere som vil endre en konservativ bransje. Bare den siste måneden har vi mer enn doblet antall brukerne. Etter sommeren har det virkelig tatt seg opp! Over 300 eiendommer forvaltes på appen per i dag. Med ytterligere ansatte bestemte vi oss for å ta steget videre til ROM, forteller han.

Det har gründergjengen ikke angret på. Her har svært representative lokaler sentralt i Oslo nær Slottsparken. Det er et godt sted for vekst med tanke på teamet og en ny type nettverk, ifølge gründerne.

Per i dag finnes ROM Kontorfelleskap tre steder i Oslo. Nyeste tilskuddet er i Wergelandsveien like ved Slottet hvor Eiendomsappen holder til. De to andre populære kontorlokalene er ROM Glasmagasinet og ROM Pilestredet 75 c.

Les hele pressemeldingen her.