Definerer fremtidens standard for eiendomsforvaltning

Propely ønsker å forme morgendagens digitale eiendomsforvaltning. På kort tid har de fått et solid fotfeste i det norske eiendomsmarkedet med over 150 kunder og 4000 eiendommer i porteføljen, og mer enn doblet fjorårets løpende lisensinntekter.
Published on
December 12, 2023

Vekst i rekordfart

Propely, tidligere kjent som Eiendomsappen, har utviklet en plattform som effektiviserer alt fra små til store prosesser i en forvaltningsorganisasjon. Manuelle oppgaver knyttet til FDV, servicerapporter og leietakerhåndtering optimaliseres gjennom blant annet implementeringen av kunstig intelligens. Den sentraliserte kommunikasjonen og økte innsikten muliggjør raskere dekning av rapporteringskrav, tidsbesparelser i DD-prosesser og reduksjon av kostnader fra manuelle prosesser.

I løpet av 2023 har Propely mer enn doblet forårets løpende lisensinntekter og sikter seg inn på 14 millioner før året er omme. Som følge av god etterspørsel, og solid tilpasning til markedet, planlegger selskapet å gjenta den imponerende doblingen også i 2024. Da er målet å bli markedsledende innen driftssystemer i Norge.

– Samtidig som vi er i ferd med å etablere oss som bransjeledere i vårt segment, vokser vi godt organisk med utgangspunkt i et likviditetspositivt 2024. Vi er derfor ikke avhengig av ekstern kapital for satsningen vår i Norge, påpeker CGO Steinar Seim.

Les Finansavisen artikkelen: Jobber for milliardsuksess


Likhetene mellom idrett og eiendomsforvaltning

Grunnleggerne av Propely, Kristoffer Lundquist, Steinar Seim, og Ole Ekern, begynte sin gründerreise da de utviklet en kommunikasjonsapp for et lokalt idrettslag for syv år siden. Idrettsappen EasyCoach ble en plattform for idrettslags koordinering med blant annet oppmøtesporing, idrettsutøverundersøkelser og enkel kommunikasjon som ble brukt av mer enn 30 000 brukere i over 50 land.

– I dialog med flere eiendomsforvaltere ble det tydelig at de stod overfor felles utfordringer knyttet til de daglige arbeidsprosessene. De etterlyste en enhetlig plattform for å samle all informasjon og kommunikasjon for å oppnå bedre kontroll over driften. Dette ble starten på Propely, sier Lundquist.

Det ble raskt klart at behovet for en intuitiv samhandlingsløsning ikke bare var relevant for idrettsverdenen, men også for eiendomsforvaltningsbransjen. Med komplekse krav knyttet til effektivisering av driftsprosesser, kostnadsbesparelser og bærekraft, står de fleste forvaltere overfor presset av en stadig utviklende bransje.

Suksessen til Propely har fått anerkjennelse i bransjen, hvor de ble finalister til årets startup under Proptech Summit 2024 og er blant finalistene til Nordic Proptech Awards 2024. I tillegg ble CEO Kristoffer Lundquist finalist til Cityglødprisen, en prestisjefylt pris for unge og lovende eiendomstalenter.

Kundeporteføljen øker stadig og blant kundene finner man store norske boligutviklere og nasjonale næringseiendomsaktører som Ragde eiendom, Eiendomsspar, Coop, Smedvig, Alti, Oxer Eiendom med flere.


Reisen til å bli en moderne eiendomsforvalter

Siden 2020 har Oxer Eiendom vært kunde av Propely. Deres største utfordringer var knyttet til utilgjengelig informasjon og uoversiktlig kommunikasjon. Løsningen var å sentralisere både dokumentasjon og kommunikasjonsflyten på byggene, til fordel for mer effektiv drift og fornøyde leietakere.

– Vi er nå en moderne eiendomsforvalter som ivaretar våre leietakere på best mulig måte. Det gjør oss til en foretrukket utleier og er vårt viktigste konkurransefortrinn, sier Eiendomssjef Ole Jørgen Stenmark.

Se kundecaset av Oxer eiendom og deres driftssjef Stian Trebekk.


Ønsker å samle bransjen

Propely har som mål å styrke samarbeidet i eiendomsbransjen og å sammen løse forvalteres utfordringer. De er integrert med mer enn 12 veletablerte løsninger, blant annet Unloc, Fenistra, Fazile, Findable, Airthings med flere. Ved å løfte frem selskaper med gode løsninger vil den helhetlige huben ikke bare effektivisere arbeidsprosesser, men også bidra til innovasjon og vekst i eiendomssektoren.

– Vi ønsker å være i forkant av kundenes behov, slik at vi kan videreutvikle og lansere ny funksjonalitet, avslutter Ekern.

Les Finansavisen artikkelen: Funksjoner utleieselskapene setter mest pris på

Propelys reise viser hvordan innovasjon og dedikasjon til brukernes behov kan gi betydelig vekst. Ved å etablere strategiske partnerskap har de ikke bare styrket sin egen posisjon, men også fremmet en viktig holdning i bransjen – å omfavne endring og samarbeid for å skape en mer effektiv drift for eiendomsforvaltere. Fremover kommer de til å fortsette å utfordre forvaltningsbransjen med bedre og ny funksjonalitet.

Les artikkelen i Finansavisen her.