Historien til Eiendomsappen!

Denne sommeren markerer at det er to år siden de første konseptene til Eiendomsappen ble presentert.
Published on
May 26, 2020

Denne sommeren markerer at det er to år siden de første konseptene til Eiendomsappen ble presentert. Ole, Steinar og Kristoffer var på vei inn i det tredje året på videregående da de to eiendomsselskapene Nordlysbyen Eiendom og EiNord la merke til guttenes arbeid på treningsappen deres EasyCoach og bestemte seg for å ta en råsjanse. Selskapene, som det siste året hadde vært på utkikk etter et intuitivt system for eiendomsforvaltning, bestemte seg for å presentere problemstillingen sin til guttene. Dette ble starten på historien til Eiendomsappen.

"Vi ønsker oss et system der leietakere enkelt kan rapportere inn avvik til oss, og at vi deretter kan sende disse videre til våre leverandører"

Eiendomsforvaltningssjef i EiNord, Tommy Seim, var tydelig med sine mangler da han og Jonas Haugen, daglig leder i Nordlysbyen Eiendom presenterte sine ønsker. Arbeidet på en "Eiendoms-app" begynte da sommeren 2018 som en seks uker lang sommerjobb for å avdekke om vi følte systemet hadde nok potensiale til å fortsette arbeidet. 17. august 2018 ble Eiendomsappen tilgjengelig på både App Store og Google Play, og etter en positiv mottakelse hos eiendomsselskapene, bestemte vi oss for å fortsette arbeidet.

Skjermbildene under er tatt fra idé-presentasjonen vi la frem sommeren 2018, og er ikke altfor langt unna hovedskjermene man finner i Eiendomsappen i dag.

Eiendomsappen idé og realitet

Prioriteringer

Tiden vi hadde til Eiendomsappen var på denne tiden knapp. Vi ble ferdige med en MVP (Minimum viable product) den sommeren og var nå på vei inn i vårt tredje år på Nadderud videregående skole. Arbeidet på Eiendomsappen ble en deltidsjobb, mens vi fullførte skolegangen og la planer for videre satsning. I løpet av dette året gikk mesteparten av tiden vår til videre utvikling, men vi bestemte oss også for å åpne systemet for nye kunder. Gjennom bekjente og familie fikk vi noen flere selskaper på kundelisten, som ga oss blod på tann. Våren 2019 stiftet vi derfor Eiendomsappen AS, men det var ikke før sommeren kom at vi bestemte oss for å legge studier på siden for å satse for fullt. Frem til denne tid hadde all utvikling skjedd på hvert vårt gutterom og det var på tide å komme seg ut på et kontor. Med det svært begrensede nettverket vi hadde da, falt valget på å bli med på coworkings-lokalet hos The Factory i Oslo.

Gründerlivet

Vi hadde nå lagt skolen til side og stupt rett ut i gründerlivet. Fra å være tre gutter med et ekstra godt øye for teknologi, skulle vi nå gå all-inn for å transformere den konservative eiendomsbransjen til det moderne. For å klare det, trengte vi bransjekunnskap, og etter mange dialoger med aktører i eiendomsbransjen utviklet denne kunnskapen seg fra lav til ganske god. Dette ble enda mer forsterket ved å ta del i det prisbelønte akseleratorprogrammet til TheFactory, hvor vi ble med som de yngste noen sinne.

Akseleratorprogrammet lærte oss mye. Gjennom utallige timer med workshops, foredrag og mingling gikk Eiendomsappen fra å være et godt produkt få hadde hørt om, til å bli et selskap som ble snakket om. Vi fikk medieoppslag på Shifter, Estate Nyheter og lokale aviser, og mottok henvendelser fra personer vi ikke ante hvem var. På The Factory, var det utrolig kult å gå fra å være en del av de 100+ selskapene som ble vurdert i screening-prosessen, til å bli ett av fire selskaper som fikk være med hele veien. Særlig morsomt var det å bli kåret til vinner av akseleratorprogrammet foran 300 i publikum på TheFactory sin Demo Day.

Eiendomsappen Demo Day

Slik sikret Eiendomsappen seg en investering fra The Factory, men kapitalinnhentingen stoppet ikke der. Innovasjon Norge støttet selskapet gjennom markedsavklaringstilskudd og kommersialiseringstilskudd og vi hentet inn ytterligere kapital fra Bjørn Tore Hagberg, gründer og daglig leder av Smartdok AS. På den måten følte vi oss trygge på å gi ytterligere gass, noe som gjør at vi i disse dager ansetter to nye kommersielle ressurser som skal være med på å ta Eiendomsappen ut i markedet.

Avsluttende ord

De siste to årene - og spesielt det siste, har vist at mye hardt arbeid, sene kvelder og god støtte hos samarbeidspartnere kan gi store resultater. Vi er utrolig stolte over det vi har klart å skape og hva Eiendomsappen har blitt, men reisen vår stopper ikke her og vi er sikre på at dette bare er starten på noe stort!